10 March 2020 current affairs in English

Hello friends, all of you are very welcome. Through this 10 March 2020 current affairs in English post, we will know about current affairs questions related to the big events of the day which can be asked in the upcoming exams.

All of you must read this post "10 March 2020 current affairs in English " from the beginning to the last, because the questions from this post can be asked in your upcoming exams.

1. According to the recently released CAG report, which state has 40% environmental crimes in India?
a. Uttar Pradesh
b. Madhya Pradesh
c. Punjab
d. Rajasthan

Ans. d. Rajasthan

According to a recent CAG (Comptroller and Auditor General) report, between 2014 and 2016, 40% of environmental crime in India is committed in Rajasthan.


2. Recently when is International Women's Day celebrated?
a. 6 March
b. 7 March
c. 8 March
d. 9 March

Ans. c. 8 March

International Women's Day is celebrated on 8 March. Its main objective is to increase the achievements of women and the goodwill of equality in society.

3. Recently who was designated as the immigration check post on 6 March?
a. Horse
b. Agartala
c. To both
d. None of these

Ans. c. To both

Recently, the Government of India has declared Bhojdanga in West Bengal and Agartala in Tripura as land immigration check posts on the India-Bangladesh border.

4. Who has won the International Women's T20 World Cup recently?
a. India has
b. Australia
c. Sri Lanka
d. Pakistan

Ans. b. Australia

Australia defeated India by 4 wickets in the final of the Women's T20 World Cup held at Melbourne Cricket Ground, Australia.

5. Recently where was the TOISA (Times of India Sports Awards) 2019 organized?
a. Hyderabad
b. Mumbai
c. new Delhi
d. Pune

Ans. c. new Delhi

TOISA (Times of India Sports Awards) 2019 was held in New Delhi. This is the fourth hybridization. It includes Sportsperson of the Year P.V. Sindhu, Cricketer of the Year Rohit Sharma, Team of the Year Indian Men's Hockey Team, Coach of the Year Jaspal Rana, Inspiration of the Year Rani Rampal, Mentor of the Year Pullela Gopichand, Change Agent of the Year Odisha, Corporate Sports of the Year Honored by Year Reliance Foundation, Unbreakable Spirit of the Support PV Sindhu, Youth Icon of the Year Vijendra Singh, Life Time Achievement Baichung Bhutia, Icon of the Year Balbir Singh Was taken.

6. Who among the following became the first player to play 500 T20 matches?
a. Mahendra Singh Dhoni
b. Kieron Pollard
c. Dwayne Bravo
d. Chris Gayle

Ans. b. Kieron Pollard

Recently, West Indies captain Kieron Pollard became the first player to play a 500 T20 match.

7. Recently where did Denis Shimgal become Prime Minister?
a. Ukraine
b. Romania
c. Poland
d. France

Ans. a. Ukraine

Recently Denis Shimgal has been appointed Prime Minister of Ukraine. The current President of Ukraine is Volodymyr Zalesky. The capital of Ukraine is Kyiv and Ukraine Hryvnia.
8. Which of the following countries will host BIMSTEC?

a. Sri Lanka
b. Pakistan
c. Bangladesh
d. India

Ans. a. Sri Lanka

Sri Lanka will host BIMSTEC (Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation) recently. It will be held in September 2020 and is the 5th hybrid.

10 March 2020 current affairs in English "

So, friends, this is a question that we had included in our post "10 March 2020 current affairs in English " I hope that you will like this post "10 March 2020 current affairs in English " Must share with

Post a comment

0 Comments