21 March 2020 current affairs in English

21 March 2020 current affairs in English
Hello friends all of you 21 March 2020 current affairs in English
Daily Current Affairs is very welcome, through this post today, 20 March 2020 current affairs in English, we will know about current affairs questions related to major events of the day which can be asked in the upcoming exams.
All of you must read this post "20 March 2020 current affairs in English" from beginning to last, because questions from this post can be asked in your upcoming exams.

"20 March 2020 current affairs in English"

1. Recently which anniversary of Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman was celebrated in Bangladesh?
a. 90th
b. 95th
c. 100th
d. 105th

Ans. c. 100th

Recently the Bangladesh government has celebrated the 100th birth anniversary of "Jatir Peeta" Bangabandhu Sheikh Mujibul Rahman. On this occasion, the Prime Minister of India Narendra Modi participated in the event through video conferencing. Bangabandhu Sheikh Mujibul Rahman was a great politician from Bangladesh who played a huge role in the independence of Bangladesh. He was the first President of Bangladesh after which Pakistan He was also appointed as the Prime Minister of Bangladesh after independence from 1971 to 1975.

2. Recently which country started testing the first vaccine for coronavirus (COVID-19)?
a. India
b. Iran
c. Italy
d. America

Ans. d. America

Recently the US began testing on the human body to evaluate the first vaccine for coronavirus (COVID-19).


3. Out of the following, how many million Nepali rupees will be provided to Nepal for the construction of schools?
a. 10.01 million Nepali rupees
b. 50.01 million Nepali rupees
c. 90.01 million Nepali rupees
d. 107.01 million Nepali rupees

Ans. d. 107.01 million Nepali rupees

Recently India has entered into an agreement with Nepal for the construction of schools under which India will help Nepal with 107.01 million Nepali rupees for the construction of schools.

4. Recently who has been appointed as the new Managing Director of India Google Cloud India?
a. Satya nadella
b. Sundar Pichai
c. Salil Parekh
d... Karan Bajwa

Ans. d. Karan Bajwa

Recently Karan Bajwa has been appointed as the new Managing Director of India Google Cloud India. Prior to this, Karan Bajwa has worked as Managing Director of India and South Asia at IBM.


5. Recently in which state of India will the world's first flying Bali car "PAL-V Liberty" be manufactured?
a. new Delhi
b. Maharashtra
c. Gujarat
d. Uttar Pradesh

Ans. c. Gujarat

Recently, an agreement has been reached between Secretary MK Das from the Ministry of Industry, Government of Gujarat, and Carlo Masbomel, Vice President of International Business Development of PAL-V to make the PAL-V Liberty the only flying Bali car. Rupani was also present.

6. Recently who has been appointed MD and CEO of Bajaj Auto Company?
a. Rajiv Bajaj
b. Srikumar Menon
c. Ashok Kumar Sinha
d. Prashant Kumar

Ans. a. Rajiv Bajaj

Rajiv Bajaj has been re-appointed as MD and CEO of Bajaj Auto Company. Earlier, Bhibajaj has been the MD and CEO of Auto. He has been appointed MD and CEO for five years.



7. When is Ordnance Factory Day celebrated?
a. 16 March
b. 17 March
c. 18 March
d. 19 March


Ans. c. 18 March

March 18 is celebrated as Ordnance Factory Day. In India, the first ordnance Nirmad was done in Kolkata on 18 March 1802.

8. Recently which state has launched a campaign called "Break the chain" to combat the coronavirus?
a. Delhi
b. Kerala
c. Maharashtra
d. Uttar Pradesh

Ans. b. Kerala

Recently the Kerala government has started a campaign called "Break the Chain" to tackle the coronavirus. Its main objective is to make people healthy and socially conscious. The current Chief Minister of Kerala is Pinarayi Vijayan and Governor Arif Mohammad Khan.

21 March 2020 current affairs in Hindi "

So, friends, this is a question that we had included in our post "21 March 2020 current affairs in English" I hope that you will like this post "21 March 2020 current affairs in English" Must share with

Post a comment

0 Comments