19 March 2020 current affairs in English

Hello friends, all of you are very welcome. Through this post today 19 March 2020 current affairs in English, we will know about the current affairs questions related to the big events of the day which can be asked in the upcoming exams.

All of you must read this post "19 March 2020 current affairs in English" from beginning to last as questions from this post can be asked in your upcoming exams.

"19 March 2020 current affairs in English "



1. Recently, former Rajya Sabha member and veteran journalist Patil Putappa died at what age?

a. 80 years

b. 85 years

c. 92 years

d. 99 years



Ans. d. 99 years



Recently former Rajya Sabha member and veteran journalist Patil Putappa has died at the age of 99 in a hospital in Hubli, Karnataka, also known as Papua.



2. Recently which country became the first country in the world to suspend all financial markets?

a. America

b. Japan

c. China

d. Philippines



Ans. d. Philippines



Recently, the statements of the Bank Association of the Philippines and the Philippines Stock Exchange confirmed the financial closure, making the Philippines the first country in the world to suspend financial markets. The Philippine Stock Exchange has been closed indefinitely on March 17, 2020.



3. Recently which female journalist has been awarded the Chameli Devi Jain Award?

a. Arfa Sherwani

b. Rohini Mohan

c. Both

d. None of these



Ans. c. Both



Arfa Khanam Sherwani, who works in "The Wire" and Bengaluru's freelancer Rohini Mohan, has been awarded the Chameli Devi Jain Award for events in Kashmir and Uttar Pradesh and NRC and CAA in Assam. The Chameli Devi Jain Award given for journalism taken is an Indian Journalism Award which was started in 1980.



4. What is the percentage decrease in road accidents due to the Motor Vehicles Act in India in 5 months?

a. 8%

b. 10%

c. 12%

d. 15%



Ans. b. 10%



Recently Union Transport Minister Nitin Gadkari has announced that due to the Motor Vehicles Act, there has been a reduction of about 10% in road accidents in 5 months.


5. Recently the Indian government has banned the entry of people from where due to coronavirus?

a. United Kingdom

b. The European Union

c. Both

d. None of these



Ans. c both



Recently, the Indian government has banned the entry of people from the United Kingdom and the European Union by the end of March 2020 due to coronavirus on 16 March 2020.



6. Recently in which state Chaitra Jatra festival was canceled due to Coronavirus?

a. Kerala

b. Telangana

c. Andhra Pradesh

d. Odisha



Ans. d. Odisha



Recently due to Coronavirus in Odisha, Odisha government has decided to cancel the Chaitra Jatra festival, which is celebrated every year in Chaitra month on every Mangalbar.



7. Who among the following has been nominated for Rajya Sabha?

a. Devashish Panda

b. Ranjan Gogoi

c. Ashok Kumar Sinha

d. Lieutenant General KJS Dhillon



Ans. b. Ranjan Gogoi



Recently President Ramnath Kovind nominated Ranjan Gogoi to the former Chief Justice of India, Ranjan Gogoi, for the Rajya Sabha elected by the Government of India.



8. Recently, the famous Bollywood actor Imtiaz Khan died at the age of?

a. 68 years

b. 72 years

c. 78 years

d. 82 years



Ans. c. 78 years



Recently, the famous Bollywood actor Imtiaz Khan died at the age of 78, he has worked in famous films like Dharmatma, Nur Jahan, Dayawan and Yaadon Ki Baraat.



19 March 2020 current affairs in English "



So, friends, this is a question that we had included in our post "19 March 2020 current affairs in English " I hope you will like this post "19 March 2020 current affairs in English " You will like this post by all your friends Must share with

Post a comment

0 Comments