18 March 2020 current affairs in English,


Hello friends, all of you are very welcome, through this post today 18 March 2020 current affairs in English, we will know about current affairs questions related to the big events of the day which can be asked in the upcoming exams.
All of you must read this post "18 March 2020 current affairs in English" from beginning to last, because questions from this post can be asked in your upcoming exams.

"18 March 2020 current affairs in English"

1. Recently when is World Consumer Rights Day celebrated?

A. 14 March

B. 15 March

C. 16 March

D. 17 March


Ans. B. 15 March

World Consumer Day is observed on 15 March. Its main objective is to unite people and inform them about the rights of consumers all over the world?

2. Recently when the "Ganga Invitation Campaign" was organized?

A. 14 March 2020

B. 15 March 2020

C. 16 March 2020

D. 17 March 2020




Ans.A.14 March 2020

Recently, a mission called "Ganga Invitation Campaign" has been started by National Mission for Clean Ganga on 14 March 2020. Under this campaign, an open water rafting between Devprayag and Ganga Sagar will be installed and kayaking will be done.


3. Recently in which state, an ordinance was passed to compensate the losses incurred during the protests?

A. Delhi

B. Kerala

C. Haryana

D. Uttar Pradesh




Ans. D. Uttar Pradesh

Recently the Uttar Pradesh government passed an ordinance in the Rajya Sabha of Uttar Pradesh to compensate for the loss of government properties in the protests of NRC and CAA.

4. According to the study of "Women on Board 2020", which place has India got?

A. 5th

B. 8th

C. 12th

D. 16th



Ans. C. 12th

According to a study conducted jointly by the Global Recruitment Tender Platform (MyHiringClub) and Sarkar Naukri, India ranks 12th in Women on Board 2020 ”. Norway topped the list with 40.72% women participation.

5. Recently which software company launched a website to track Coronavirus (COVID-19)?

A. Googly

B. Microsoft

C. Wipro

D. Apple

Ans. B. Microsoft

Recently Microsoft launched the website to track the coronavirus (COVID-19). Its main objective is to track the spread of Coronavirus (COVID-19) worldwide and give proper information to the people. This website has been launched by Microsoft company's Bing team and its URL is https://bing.com/covid.

6. Recently who has been nominated as Director in RBI Central Board?

A. Devashish Panda

B. Srikumar Menon

C. Ashok Kumar Sinha

D. Lt. General KJS Dhillon



Ans. A. Devashish Panda

Recently the Government of India has nominated Devashish Panda as a Director on the Central Board of RBI (Reserve Bank of India). He is currently posted in the Department of Financial Services, Ministry of Finance, Government of India, New Delhi. RBI was established on 1 April 1935 in Kolkata. And its headquarters are located in Mumbai. The 25th Governor of RBI is Shakti Das.


7. Recently who has been appointed as the new MD and CEO of Yes Bank?

A. Devashish Panda

B. Srikumar Menon

C. Ashok Kumar Sinha

D. Prashant Kumar




Ans. D. Prashant Kumar

Recently Prashant Kumar has been appointed as the new MD and CEO of Yes Bank. Prior to this, Bah Yes was appointed as the administrator of the bank. It is headquartered in Mumbai, Maharashtra and was established in 2004.


8. Recently in which state the traditional "Phool Dei" festival was started?

A. Uttarakhand

B. Himachal

C. West Bengal

D. Tripura

Ans. A. Uttarakhand

Recently the traditional "Phool Dei" festival was celebrated in Uttarakhand. The festival was organized by the Chief Minister of Uttarakhand. This festival also reflects the internal relationships of the people living in the mountains. This festival is celebrated on the first day of Phool Dei Chaitra or in the middle of March.

18 March 2020 current affairs in Hindi "

So, friends, this is a question that we had included in our post "18 March 2020 current affairs in English" I hope that you will like this post "18 March 2020 current affairs in English" Must share with

Post a comment

0 Comments