17 March 2020 current affairs in English

Hello friends, all of you are very welcome. Through this 17 March 2020 current affairs in  English post, we will know about current affairs questions related to the big events of the day which can be asked in the upcoming exams.

All of you must read this post "17 March 2020 current affairs in  English" from beginning to last as questions from this post can be asked in your upcoming exams.

"17 March 2020 current affairs in  English"

1. Recently who was appointed as the first brand ambassador of IDFC FIRST Bank?

A. Salman Khan

B. Virat Kohli

C. Amitabh Bachchan

D. Mahendra Singh Dhoni



Ans. C. Amitabh Bachchan



Recently, Amitabh Bachchan was appointed the first brand ambassador of IDFC FIRST Bank. The bank's MD and CEO V Vaidyanathan and its headquarters are based in Mumbai. This bank was established in 2015.



2. When will International Yoga Day being celebrated in 2020?

A. 21 March 2020

B. 21 April 2020

C. 21 May 2020

D. 21 June 2020



Ans.D.21 June 2020



This year, International Yoga Day will be held on 21 June in Leh, Ladakh in 2020. The Prime Minister will be present on this occasion. It is estimated that there will be around 1500 to 2000 people in this yoga day. It will be a yoga practice of about 45 minutes.



3. Where was the exhibition "Wings India 2020" held recently?

A. Bangalore

B. New Delhi

C. Mumbai

D. Hyderabad



Ans. D. Hyderabad



Recently the "Wings India 2020" exhibition was organized in Hyderabad by the Ministry of Civil Aviation. The event was organized by the Airports Authority of India (AAI) and the Federation of Commerce and Industry of India (FICCI). It is a business exhibition and air show which is organized in 2 years. Union Minister of Civil Aviation Hardeep Singh Puri is in the Government of India.



4. Who has been voted the world's greatest leader in a recent BBC poll?

A. Maharaja Bhagwat-Singh

B. Maharaja Dalip Singh

C. Maharaja Nripendra Narayan

D. Maharaja Ranjit Singh



Ans. D. Maharaja Ranjit Singh



In a recent poll conducted by BBC world Histories Magazine, 19th-century Sikh ruler Maharaja Ranjit Singh has been appointed as the greatest leader of all time. He has been awarded the "Greatest Leader of All Time".



5. Recently which company has launched the "DigiPivot" program for women's consular development?

A. Google

B. Microsoft

C. Apple

D. Facebook



Ans. A. Google



Recently, Google India has launched a "DigiPivot" program for women to develop skills. This program is for those women who took a break from their corporate job and want to start their career. The company of the Google company Sundar Pichai and its headquarters are located in California.



6. Recently where the "Fagli" festival was celebrated?

A. Uttarakhand

B. Tripura

C. West Bengal

D. Himachal



Ans. D. Himachal



Recently the "Fagli" festival was celebrated at Yangpa village in Kinnaur district of Himachal Pradesh. The festival is celebrated as a symbol of "the victory of good over evil". The Chief Minister of Himachal Pradesh is Jai Ram Thakur and Governor Bandaru Dattatreya.



7. Recently PhonePe shared with which bank to facilitate UPI transaction?

A. SBI

B. BOB

C. HDFC

D. ICICI



Ans. D. ICICI



PhonePe has partnered with ICICI Bank to facilitate UPI transactions after the recent bankrupt bankruptcy of Yes Bank. Flipkart, the parent organization of PhonePe, was founded in December 2015. Its current CEO Sameer Nigam and headquartered in Bengaluru, Karnataka



8. Who among the following has handled the duties of DG of DIA and Deputy Chief of DCIDS?

A. Bimal Julka

B. Srikumar Menon

C. Ashok Kumar Sinha

D. Lt. General KJS Dhillon



Ans. D. Lt. General KJS Dhillon



Recently Lieutenant General KJS Dhillon has been appointed as the new Director-General of DIA (Defense Intelligence Agency) and Deputy Chief of the Integrated Defense Staff. Bipin Rawat is the current Chief of Defense Staff.



17 March 2020 current affairs in  English"



So, friends, this is a question that we had included in our post "17 March 2020 current affairs in  English" I hope that you will like this post "17 March 2020 current affairs in  English" Must share with

Post a comment

0 Comments